• FRI FRAGT
  • GRATIS OMBYTNING
  • GRATIS INDPAKNING 🎁
  • BYT TIL 5. JANUAR 🎅
  • TRUSTPILOT 4.9 af 5 ✅
  • VI ER E-MÆRKET
  • icon-favorit
  • 0

Best i Test!, Viking Noble

«TV2 NORGE Hjælper Dig» tester gummistøvler:

Sidste uge publicerede «TV2 NORGE Hjælper Dig» resultatet af en 4 måneder lang test, hvor de tester forskellige gummistøvler som tilbydes på de nordiske markeder. Vikings model NOBLE scorede topkarakter i alle test.

«Viking Noble er en let og stilren gummistøvle med god pasform, som sørger for tørre fødder på regnfulde dage i byen», siger produktchef Ann-Kristin Olsvik i Viking Outdoor Footwear. «Vi stiller høje krav til vores gummistøvler og alle laboratorie –og brugstests viser, at høj kvalitet lønner sig. Alle Vikings gummistøvler håndlaves i naturgummi, og hver enkelt støvlepar testes i vandbad én efter én før de forlader fabrikken. I tillæg er naturgummi et fleksibelt materiale som tåler temperatursvingninger. En stor fordel i det nordiske klima», fortsætter Olsvik.

I produktudvikling lægges der vægt på pasform og komfort. På glatte brosten i fugtigt vejr viser det sig at naturgummi giver bedst gribeevne, da det er blødere end andre materialer. Kombineret med et godt gribemønster i ydersålen, kan man være tryg ved at gåturen i byen, i skoven eller hen over marken, bliver en god oplevelse.

Viking har udviklet gummistøvler i snart 100 år og har siden starten udelukkende arbejdet med naturgummi i vores produkter.

Sådan blev testen gennemført:

Støvlerne bliver systematisk vurderet af skoekspert Karl Jacob Solheim, som evaluerer pasform, sidestabilitet, kvalitet, komfort, gribe evne og vandtæthed både før og efter brug.

Vandtæthed før brug bliver testet ved hjælp af trykluft i et vandbad. Støvlerne bliver placeret i vandbadet, mens der bliver presset luft ind i støvlen. Utætte støvler afgiver luftbobler i vandbadet.

Støvlerne bliver derefter sendt til Swerea i Sverige, som har årelang erfaring med testning af sko og gummistøvler. De tester hvor godt skoene tåler ældning ved at placere dem i et varmeskab, som konstant holder 70 grader i 14 dage. Denne proces simulerer et års ældning.

Herefter bliver støvlerne placeret i en skoflekser i et nyt vandbad. Denne simulerer normal brug svarende til 6000 skridt/fleksninger.

Til sidst bliver støvlerne, med tørt papir på indersiden, placeret i endnu et vandbad. Efter 24 timer bliver papiret taget ud og undersøgt, for at se om det har trukket vand.

(Kilde: http://www.tv2.no/a/8638403)

Del artikel:

Inspiration